De koren Gynaika en Koritsia zijn een hechte groep meisjes van 8 tot 25 jaar die dezelfde passie delen: zingen! Onder leiding van een professionele dirigent repeteren de koren aan een gevarieerd programma. Van klassiek tot pop. Van wereldmuziek tot hedendaagse koormuziek. Het koor durft verschillende stijlen aan en wil daarbij in het bijzonder aandacht schenken aan nieuwe muziek voor kinder- en/of jeugdkoren van Vlaamse componisten.

Onze koren Gynaika en Koritsia heten iedereen welkom die graag expressief wil zingen en bewegen. Voorkennis is niet nodig. Inzet en engagement is een must!

Mobirise Website Builder

Koritsia (8 tot 14 jaar)

Repetities: vrijdag 17u – 18u30
Dirigent: Annelies De Kimpe
Locatie: O.L.V.-Presentatieschool, Sint-Niklaas

De jongste telg van onze korenfamilie is het kinderkoor Koritsia (Grieks voor meisje).
Elke vrijdag repeteren de jonge zangeressen een uurtje in kleine groep aan leuke liedjes die de jonge stemmen vormen. We besteden veel aandacht aan een goede houding, leren op toon zingen, leren bewust bewegen en leggen de basis voor meerstemmig zingen. We zingen niet enkel in het Nederlands maar durven ook vele andere talen aan. Het laatste half uur repeteren de meisjes samen met Gynaika aan o.a. meerstemmige liederen en gezamenlijke concerten.

Mobirise Website Builder

Gynaika (12 tot 25 jaar)

Repetities: vrijdag 18u – 20u
Dirigent: Annelies De Kimpe
Locatie: O.L.V.-Presentatieschool, Sint-Niklaas

Gynaika (Griek voor vrouw) is een jeugdkoor voor meisjes vanaf het 1e middelbaar tot 25 jaar. In deze groep repeteren we aan een gevarieerd (wedstrijd)programma. We werken aan uitdagende meerstemmige liederen in verschillende stijlen en talen, en streven naar een goed stemgebruik, bewuste klankvorming, een ondersteunende houding en expressieve uitstraling.
Omdat het jeugdkoor het belangrijk vindt om gelijkgeSTEMden te ontmoeten, trachten we elk jaar deel te nemen aan 1 of meerdere (inter)nationale evenementen voor jeugdkoren (workshops, concerten en/of wedstrijden)

Mobirise Website Builder

Gynaika+ (vanaf 16 jaar)

Repetities: vrijdag 20u – 21u
Dirigent: Annelies De Kimpe
Locatie: O.L.V.-Presentatieschool, Sint-Niklaas

Vanaf 16 jaar kan je terecht in Gynaika +. Deze gevorderde groep repeteert een uurtje langer dan de Gynaika en verdiept zich in enkele meer uitdagende liederen.

AI Website Builder