Opleiding en carriere

Annelies (°1988) studeerde klassieke gitaar, piano en klarinet aan de academie van Lokeren en zette haar studies verder aan het conservatorium van Gent waar ze haar bachelor in de muziektheorie behaalde. Aan het conservatorium van Antwerpen vervolledigde ze haar opleiding tot 'master in de koordirectie' bij dhr. Luc Anthonis.

Daarnaast nam Annelies deel aan verschillende cursussen zoals Zingen met kinderen (Koor&Stem), Kurt Thomascursus (Utrecht), enz. en masterclasses bij het Europees Muziekfestival van de Jeugd (Neerpelt) en Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen.

Als muziekpedagoge is Annelies actief in de academies van Beveren, Dendermonde en Jette, waar ze respectievelijk samenzang, muziekinitiatie en muzieklab geeft. Tevens is ze als dirigent natuurlijk wekelijks terug te vinden op de repetities van meisjeskoren Gynaika en Koritsia (Sint-Niklaas) alsook bij de voorbereidende kinderkoren van de Munt in Dendermonde & Jette. Annelies is eveneens actief als zingend lid bij het dameskoor Makeblijde (Zele) en kamerkoor Terpander (Sint-Niklaas).